You are here:

Immigration Issues/F4 visa went through the termination process and was destroyed in accordance with INA 203(g).

Advertisement


Question
Xin Kính chào anh HUNG VIET CAN và các Cô, Các Bác và các anh chị Allexperts !

Dưới đây là thông tin về hồ sơ của em, rất mong nhận được sự quan tâm và giúp đỡ của Allexperts để sớm được PHỤC HỒI HỒ SƠ  :

1. Priority date : 31May1996

(Diện F4)

2. Kết quả kiểm tra case number trang web CEAC ngày 2.AUGUST.2016  "... "Please follow the instructions you received from the National Visa Center (NVC) that list the six steps you must take before NVC can schedule your visa interview appointment. This includes submitting to NVC various fees, forms and documents. Once NVC has received all the required items, they will let you know if anything is missing or incomplete. You can also find these instructions online at http://nvc.state.gov (English) and http://nvc.state.gov/espanol (Spanish). You will find contact information for NVC at http://nvc.state.gov/ask." ..."

3. Kết quả NVC trả lời ngày 9August 2016  khi hỏi mục Ask NVC  :
"Dear Sir/Madam .. . The referenced application for an immigrant visa went through the termination process and was destroyed in accordance with INA 203(g). An alien's registration for an immigrant visa shall be terminated if, within one year after notification of the availability of an immigrant visa, the applicant fails to apply for an immigrant visa.

If the beneficiary wishes to immigrate, the petitioner must file a new petition with U.S.
Citizenship and Immigration Services (USCIS). You may contact them at 1 (800) 375-5283 or visit the CIS web site for additional information at www.uscis.gov.

Jacob
National Visa Center
Written Inquiry Unit
FCi Federal, Support Contractor
"

4. Ghi chú : Kể từ khi nộp hồ sơ đến nay,  cả người bảo lănh và người được bảo lănh không nhận được bất kỳ một thông báo nào về việc tạm đóng/ hủy hồ sơ từ NVC và cả hai cũng không ai thay đổi chổ ở.

5. Người băo lănh chưa từng đăng kư email với NVC mà chỉ liên lạc qua đường bưu điện

6. Xin gửi Allexperts tham khảo một trường hợp gần giống mà các cháu vô t́nh t́m được http://www.gurfinkel.com/imm_updates59.htm
"NVC MUST SEND NOTICE “TO THE ALIEN” BEFORE
TERMINATING VISA REGISTRATION"

Rất mong được sự tư vấn và giúp đỡ của các Cô, Các Bác và các anh chị Allexperts để PHỤC HỒI HỒ SƠ sớm đoàn tụ với gia đ́nh .

Xin thành thật mang ơn các Cô, Các Bác và các anh chị Allexperts !!!  

Kính!

Answer
Chào bạn,

Nếu bạn vào trang https://travel.state.gov/content/visas/en/law-and-policy/bulletin/2016/visa-bulletin-for-september-2016.html th́ bạn sẽ thấy những hồ sơ diện F4 đến lượt được giải quyết trong tháng 9 năm 2016 là những hồ sơ có ngày ưu tiên trước ngày 8 tháng 10 năm 2003.

Hồ sơ của bạn có ngày ưu tiên 31 tháng 5 năm 1996 đến lượt được giải quyết từ lâu rồi. Quá một năm kể từ ngày hồ sơ đến lượt được giải quyết mà không liên lạc với National Visa Center th́ hồ sơ sẽ bị hủy.

Người bảo lănh nên nhờ một luật sư xem họ có cách nào khiếu nại không nếu chứng minh được rằng không bao giờ nhận được thông báo đóng hồ sơ.

Chúc bạn nhiều may mắn.

Immigration Issues

All Answers


Answers by Expert:


Ask Experts

Volunteer


Hung Viet Can

Expertise

I can answer nearly all questions concerning Canada and U.S. immigration.

Experience

I have worked for more than 20 years in the field of Canadian immigration and more than 7 years in the field of U.S. immigration.

Education/Credentials
Attestation of Collegial Studies in Immigration Consultant

©2017 About.com. All rights reserved.

[an error occurred while processing this directive]