You are here:

Puzzle Solving/3 people and the waiter

Advertisement


SaveTiger wrote at 2013-05-26 19:42:28
25 + 25 + 25 = 75



discount 5 rs



2Rs tip to waiter



total expenditure 72



each gets 1 rs



i.e each one spent 24 rs



24 24 24 = 72 (total expenditure, including the tip)



they saved 3Rs



so basically the question is confusing in such a way that it asks us to calulate the total expenditure with that tip given to the waiter which is already included (72 rs)



72 total expenditure and remaining amount 3 Rs



Samjhey!!!!!!!!!!!!




lalit pathade wrote at 2015-01-30 17:32:33
Total 24*3=72, 72-3 rupee =69, 69/divided by 3=23, 23 waiter 2 rupee=25 and last 25*3=75 Answer is 100 percente correct.  


Puzzle Solving

All Answers


Answers by Expert:


Ask Experts

Volunteer


Surajit Basu

Expertise

I can answer questions which are mathematical, logical, or wordplay related. I am not good at highly creative problems, or riddles.

Experience

I regularly do puzzles, and help out friends, teenagers. I read books written by Martin Gardener. I love the puzzles and Easter eggs in Douglas Hofstadter's Godel, Escher, Bach: an enternal golden braid.

Publications
A few examples of my writing: http://surajitbasu.sulekha.com/blog/post/2006/04/the-journey-down-the-number-line.htm

Education/Credentials
B. Tech. ( Computer Science), IIT Kanpur, India MBA ( Post-Graduate Diploma in Business Management), (Finance, Systems), IIM Calcutta, India

©2016 About.com. All rights reserved.